ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidați ai partidului Șansă la funcția de primar și de consilier au fost excluși din cursa electorală în opt localități ale țării

11:45 | 02.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Candidați ai partidului Șansă la funcția de primar și de consilier au fost excluși din cursa electorală în opt localități ale țării. Deciziile au fost luate de consiliile electorale de circumscripție la solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Direcției comunicare a CEC, Rodica Sîrbu, a specificat că deciziile au fost luate de: Consiliul electoral al circumscripției electorale sătești Târșiței, raionul Telenești; Țareuca, raionul Rezina; Ișcălău, raionul Fălești; Dobrogea Veche, raionul Sângerei; Merenii Noi, raionul Anenii Noi; Pitușca, raionul Călărași; Răculești, raionul Criuleni și Joltai, UTA Găgăuzia. Totodată, solicitarea CEC nu a fost executată de Consiliul electoral al circumscripției electorale din localitatea Alexanderfeld, raionul Cahul.

Hotărârea CEC a fost luată pe 30 octombrie în urma unei sesizări parvenite din partea Serviciului de Informații și Securitate, Inspectoratului General al Poliției și subdiviziunilor teritoriale ale acestora. Astfel, CEC a constatat „finanțarea ilegală a formațiunii și a campaniei electorale, folosirea fondurilor nedeclarate și conexiuni cu fostul partid politic ȘOR, declarat neconstituțional”.

Totodată, CEC a decis lipsirea partidului Șansa de alocații din partea bugetului de stat pe o perioada de un an, începând cu 1 ianuarie 2024.

Reprezentanții partidului Șansă au respins acuzațiile și au subliniat că „probele prezentate nu ar fi concludente”.

img23008712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!