ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a contestat în instanță decretul prin care a fost demis

11:55 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a fost eliberat din funcție, comunică MOLDPRES.

Cerea a fost depusă la Judecătoria Chișinău, însă până la momentul actual nu a fost stabilită data unei eventuale ședințe.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de Procuror General în octombrie 2021. Recent, CtEDO a publicat o hotărâre în care a constatat în cazul suspendării din funcție a fostului Procuror General „violarea dreptului de acces la instanță – imposibilitatea Procurorului General de a contesta suspendarea sa, determinată de procedurile penale inițiate împotriva acestuia”.

img23008714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!