ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor finaliza reabilitarea drumului Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni

14:11 | 02.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. În centrul ţării este în realizare un proiect regional  de reabilitare a infrastructurii rutiere de acces prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni, care va fi finalizat de Administraţia de Stat a Drumurilor, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

O comisie specială a recepționat ieri lucrările deja efectuate în cadrul proiectului nominalizat. Potrivit ADR Centru, proiectul, inițiat în luna octombrie 2017, a înregistrat executarea a peste 40% din activitățile planificate. Printre realizările importante se numără lucrări de reabilitare a drumului pe segmentul Ciocâlteni-Clișova-Suhuluceni-Coropceni, cu o lungime de aproximativ 8 km de drum în asfalt, lucrări parțiale de reabilitare și amenajare a podețelor existente și a trotuarelor. 

„Continuarea lucrărilor de către antreprenorul contractat nu a fost posibilă din motive care nu pot fi imputate uneia dintre părți, dar care au dus la inițirea procedurii de reziliere a contractului de antrepriză. În urma inspectării în detaliu a șantierului pe tot perimetrul, antreprenorul va prezenta agenției o schemă grafică cu informații concrete cu privire la lucrările ce au fost executate pentru fiecare segment de drum în particular”, indică sursa citată.

Ulterior, investiția va fi transmisă aplicantului proiectului, iar Administrația de Stat a Drumurilor, în gestiunea căreia se află în prezent acest drum, va continua realizarea lucrărilor, rezumă ADR Centru.

img23008726

img23008726

img23008726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!