ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival internațional al artelor contemporane va avea loc în capitală

14:33 | 02.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BEFREEFEST, ajuns la cea de-a V-a ediție, își așteaptă spectatorii în perioada 3-9 noiembrie 2023, la Teatrul Fără Nume din Chișinău. Ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Prin Noi Înșine”, informează MOLDPRES

În programul festivalului sunt incluse producții de teatru, muzică și film din Republica Moldova, România, și Austria.

Potrivit organizatorilor, BEFREEFEST este un proiect care discută ideea de libertate prin producții artistice. Acesta propune publicului spectacole de teatru, dans, muzică și filme, cu scopul de a susține creativitatea în toate formele sale. Libertatea din acest festival este definită de multitudinea formelor artistice și degajarea pe care ți-o pot permite artiștii.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc vineri, 3 noiembrie, începând cu ora 18.30, după care Teatrul MADE din Chișinău va prezenta spectacolul ”Cei doi” de Ianoș Petrașcu. Festivalul se va încheia pe 9 noiembrie, când, la ora 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Capcana” după „Fuga” de Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, care va prezenta sâmbătă, 4 noiembrie 2023,la  ora 17.00, spectacolul ”Pattern” de Daniel Chirilă.

img23008727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!