ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat pentru mâine Cod galben de vânt puternic

14:33 | 02.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru mâine Cod galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, vineri, 3 noiembrie, în intervalul 06:00 - 18:00, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului sud-estic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până 24 grade Celsius, cu cer noros, fără precipitaţii esenţiale.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img23008728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!