ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Israelul anunţă returnarea muncitorilor şi întreruperea oricărui contact cu Fâşia Gaza

08:55 | 03.11.2023 Categorie: Externe

Ierusalim, 3 nov. /MOLDPRES/. Israelul a anunţat, în noaptea de joi spre vineri, că returnează în Gaza toţi muncitorii din Fâşie blocaţi după atacul Hamas din 7 octombrie şi că taie toate legăturile cu teritoriul controlat de organizaţia islamistă, transmite AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Lucrătorii din Gaza care se aflau în Israel în ziua în care a început războiul vor fi trimişi înapoi în Gaza", a declarat cabinetul de securitate israelian într-un comunicat.

În general vorbind,"Israelul întrerupe toate legăturile cu Gaza, nu vor mai fi muncitori palestinieni din Gaza", a subliniat cabinetul.

Aproximativ 18.500 de locuitori din Fâşia Gaza aveau permise de muncă în Israel la începutul războiului, potrivit Cogat, organul Ministerului israelian al Apărării care supraveghează activităţile civile din Teritoriile Palestiniene.

Contactat de AFP, Cogat nu a furnizat imediat numărul exact al muncitorilor din Gaza care se aflau în Israel la începutul conflictului. Această cifră a fost estimată la cel mult 4.000 de persoane de către presa israeliană.

img23008742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!