ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: Locuitorii din Șeptelici, raionul Soroca, au acces la apă potabilă

10:11 | 03.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Peste 1100 de locuitori din Șeptelici, raionul Soroca, au acces la apă potabilă de calitate. Proiectul a fost inclus în Programul „Satul European" și pentru implementarea acestuia Guvernul a investit 9,7 milioane de lei (485 de mii de euro), transmite MOLDPRES.

Cu acești bani, au fost construite peste 20 km de rețele de apeduct, asigurând distribuția apei în întreaga localitate. De asemenea, au fost instalate două turnuri de apă. Cu o presiune stabilă și o rezervă adecvată, distribuția apei către casele și gospodăriile din sat este acum mai eficientă. 

Totodată, și siguranța apei potabile a fost o prioritate a proiectului. Prin construcția a două stații de tratare a apei, aceasta este supusă unor procese riguroase de curățare și purificare. 

„Succesul din Șeptelici reprezintă mai mult decât infrastructura de apă. Acesta reprezintă spiritul nostru comunitar, forța noastră colectivă și capacitatea de a face schimbări pozitive atunci când lucrăm împreună. Această realizare ne arată că avem puterea de a depăși orice obstacol și că, prin solidaritate și determinare, putem crea un viitor mai bun pentru Moldova”, a spus Mihail Croitoru, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Programul „Satul European” cuprinde 497 de proiecte. Până în prezent, în cadrul acestuia, au fost implementate proiecte de construcție a apeductelor în 55 de localități ale țării.

img23008746

img23008746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!