ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Ministerul Sănătății a distribuit nouă ambulanțe de tip A mai multor instituții medico-sanitare din țară

13:35 | 03.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a distribuit astăzi nouă ambulanțe de tip A mai multor instituții medico-sanitare din țară, informează MOLDPRES.

Autosanitare au primit: spitalele raionale Edineț, Căușeni, Ungheni, Orhei, Soroca, Ceadîr-Lunga, instituțiile republicane - Spitalul Clinic Bălți, Institutul Mamei și Copilului și instituția municipală Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Ministerul Sănătății a comunicat că acestea vor fi utilizate în special pentru transferul interspitalicesc al pacienților, fiind dotate cu echipamentele medicale necesare transportării. „În așa mod, va fi facilitat accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate. În prezent, majoritatea spitalelor nu au ambulanțe sau cele de care dispun sunt uzate”, a precizat instituția.  

Autosanitarele au fost procurate de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), cu suportul Uniunii Europene și au o valoare de 586 de mii de dolari.

img23008760

img23008760

img23008760

img23008760

img23008760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!