ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

15:42 | 03.11.2023 Categorie: Comunicate

Training oferit de experții PNUD în cadrul misiunii de evaluare a bugetării obiectivelor de dezvoltare durabilă

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor a fost gazda sesiunii de instruire oferit de către experții PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) Suren Poghosyan și Kirthisri Rajatha Wijeweera la 02 noiembrie, astfel încheindu-se misiunea de evaluare a bugetării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), desfășurată la Ministerul Finanțelor. 

În deschiderea sesiunii, Suren Poghosyan a menționat despre importanța Ministerului Finanțelor în gestionarea finanțelor publice, dar și pentru realizarea agendei guvernamentale în cel mai profesionist mod, bazându-se pe instrumente de transparență, bugetul public național fiind cel mai puternic instrument pentru guvernare.

Sesiunea a cuprins aspecte ale implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă și bugetarea acestora, modalități de utilizare a diferitor instrumente de finanțare inovativă și introducerea în aspectele de taxare, prezentându-se exemple ale țărilor care au transpus în practică recomandările și propunerile PNUD, precum Armenia, Nepal, Uzbekistan, Mongolia. 

La instruire au participat funcționari ai Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Curții de Conturi, Serviciul Fiscal de Stat, Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe și ai Cancelariei de Stat. 

Amintim că, în 31 octombrie – 02 noiembrie 2023, s-a desfășurat misiunea de evaluare a cadrului de bugetare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, condusă de experții PNUD. Urmare a acestui exercițiu, experții PNUD vor prezenta Ministerului Finanțelor o serie de recomandări aferent subiectului evaluat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!