ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grecia intenționează să deschidă anul viitor o misiune diplomatică în R. Moldova

17:08 | 03.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Legislativului Republicii Elene, Ioannis Plakiotakis. Oficialul se află, în aceste zile, în vizită la Chișinău pentru a participa, alături de alte circa 20 de delegații, la reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe, „United4Moldova”, găzduită de Parlament, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Elene a anunțat, în cadrul întrevederii, despre intenția Greciei de a deschide anul viitor o misiune diplomatică în țara noastră. „Este o dovadă în plus că relațiile între cele două țări sunt foarte bune și trebuie să le fortificăm și la nivel parlamentar. M-am bucurat să aud că putem miza pe sprijinul Parlamentului Republicii Elene în parcursul nostru european”, a menționat Igor Grosu.

Un alt subiect important discutat a fost securitatea energetică. Republica Moldova își propune să dezvolte cooperarea în acest domeniu, Grecia având un rol foarte important la nivel regional în distribuția gazelor.

img23008772

img23008772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!