ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți oficiali europeni au transmis un mesaj puternic de susținere a parcursului european al Republicii Moldova

19:59 | 03.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Mai mulți oficiali europeni au transmis, la Chișinău, un mesaj puternic de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, în ajunul reuniunii de mâine a președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. Mesajul comun al oficialilor europeni este „United4Moldova” (Uniți pentru Moldova), relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Totodată, în contextul reuniunii, clădirea Parlamentului este iluminată, în această seară, în culorile drapelelor Republicii Moldova și Uniunii Europene.

La eveniment au fost prezenți, alături de oficialii europeni, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, care și-au exprimat aprecierea pentru sprijinul de care beneficiază țara noastră din partea instituțiilor europene și a statelor membre ale UE, inclusiv în procesul de aderare la UE. De asemenea, au reiterat determinarea Moldovei de a deveni un stat modern, ancorat în spațiul valoric european.

Mâine, în premieră, Parlamentului Republicii Moldova va găzdui reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. În cadrul reuniunii va fi abordat subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei. Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității. La finalul discuțiilor, va fi aprobată o Rezoluție.

Evenimentul se va desfășura pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană.

img23008778

img23008778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!