ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean despre decizia Comisiei Europene: Noi suntem optimiști

10:26 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Este o zi importantă pentru Republica Moldova. Noi suntem optimiști. Declarația a fost făcută la începutul ședinței de Guvern de premierul Dorin Recean, în contextul în care astăzi Comisia Europeană va prezenta Pachetul de Extindere pentru anul 2023 în care va evalua dacă țara noastră este pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

„Este o zi foarte importantă pentru noi toți. Vicepremierul Nicu Popescu este la Bruxelles. Noi suntem optimiști. Dar acesta nu este un jalon, noi continuăm cu o intensitate și mai mare să lucrăm pentru integrarea europeană, pentru a construi Europa aici la noi acasă. Ne dorim spor la muncă cu o intensitate și mai mare”, a afirmat Dorin Recean.

Comisia Europeană va prezenta astăzi Pachetul de Extindere pentru 2023 în care va evalua dacă Republica Moldova este pregătită de începerea negocierilor de aderare. Potrivit eurodeputatului Siegfried Muresan, în cazul unui aviz pozitiv al Comisiei, Consiliul European va trebui să ia o decizie finală în acest sens la reuniunea din 14-15 decembrie.

img23008937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!