ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă unitate de salvatori și pompieri va fi construită în satul Holercani

12:20 | 08.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Peste 37 de mii de locuitori din raioanele Dubăsari, Criuleni și Orhei vor beneficia de servicii de urgență mai calitative, datorită construcției unei noi unități de salvatori și pompieri. În acest sens, Executivul a aprobat astăzi transmiterea în proprietatea statului a unui teren amplasat în satul Holercani, raionul Dubăsari, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Crearea Unității de salvatori și pompieri va permite reducerea timpului de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale de la 30-40 de minute, până la 5-15 minute. Salvatorii și pompierii vor interveni la Butuceni, Holercani, Marcauți, Ustia, Trebujeni și Morovaia, în cazul urgențelor de grad sporit, și în alte 15 localități din regiune - la urgențe de nivelul II. 

Noua unitate de circa 400 m2 va fi construită cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente pentru a reduce costurile de întreținere. Aceasta va avea două boxe pentru autospeciale, spații tehnice pentru utilaj, birouri moderne și o clasă de instruire.

img23008949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!