ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O parte din centura capitalei și drumul Dubăsari-Chișinău-Leușeni vor fi modernizate și reparate

12:24 | 08.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Două sectoare de drum național vor fi reabilitate și modernizate. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Din contul banilor oferiți, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la 4 benzi de circulație, cu o lungime estimativă de 7 km. De asemenea, vor fi reabilitate estimativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Documentul prevede contractarea unui împrumut în valoare totală de 150 milioane de euro. Suma reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Aceste tronsoane au o importanță națională și strategică atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru îmbunătățirea conectivității Republicii Moldova cu Ucraina și Uniunea Europeană.

img23008950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!