ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

12:29 | 08.11.2023 Categorie: Comunicate

Conducerea SFS a avut o întrevedere cu experții Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Griciuc a avut la data de 7 noiembrie 2023 o întrevedere cu reprezentanții din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA: dna Leslie Lehrkinder - consilier superior în domeniul administrării veniturilor și dl Thomas Gilmer, ofițer de program în cadrul Biroului.

Experții vor participa la atelierul de lucru dedicat începătorilor organizat de expertul în taxare internațională Susan Stanley, la subiectul aranjamentelor și principiilor BEPS (erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor).

Atât reprezentanții Departamentului Trezoreriei SUA cât și Directorul adjunct al SFS au apreciat înalt munca de-a lungul anilor și rezultatele cooperării în cadrul Programului de consiliere în domeniul veniturilor, aflat la al 7-lea an de implementare.

Dl Petru Griciuc a declarat că, asistența în cadrul proiectului oferită angajaților Serviciului Fiscal de Stat pe anumite domenii de activitate ale autorității precum controlul fiscal, antifraudă, taxare internațională, este una valoroasă și contribuie la îmbunătățirea rezultatelor obținute de către inspectorii fiscali.

La rândul ei, dna Lehrkinder a menționat despre necesitatea inițierii procesului de reconceptualizare a cadrului de monitorizare al proiectelor susținute de Biroul de asistență tehnică, astfel încât se va pune accept pe indicatorii de performanță și cadrul logic al proiectului.

La moment, domeniile prioritare în cadrul programului sunt: implementarea principiilor BEPS și altor prevederi în domeniul taxării internaționale (i), dezvoltarea capacităților de urmărire penală a infracțiunilor fiscale (ii), îmbunătățirea calității controlului fiscal (iii) și recuperării creanțelor (iv), adresarea provocărilor în materie de securitate internă și securitate a funcționarilor fiscali.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!