ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

12:34 | 08.11.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru în discuții cu membrii Asociației Businessului European din Moldova

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Discuția comunității de afaceri cu ministrul Finantelor Petru Rotaru a fost organizată de Asociația Businessului European (EBA) din Moldova în contextul promovării unui dialog continuu și eficient cu instituțiile statului și mediului de afaceri pe subiecte de actualitate și stringente mediului de afaceri. De asemenea la întâlnire a fost prezent și directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Petru Griciuc.

Astfel, în cadrul întrunirii au fost abordate subiecte ce vizează implementarea conceptului prețurilor de transfer și recalificarea tranzacțiilor, rescrierea Codului fiscal – propuneri si perspective, simplificarea raportării privind tichetele de masa și deficiențele la prezentarea dărilor de seamă și raportării tichetelor de masa etc.

De asemenea, comunitatea de afaceri s-a referit la necesitatea revizuirii procedurii de raportare aferente metodelor și surselor indirecte, modificarea dării de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului și dezvoltarea modului de vizualizare a informației despre potențialul salariat, de către angajator cu acordul salariatului, odată cu implementarea Registrului Electronic al Angajaților pentru mediul privat.

În contextul celor discutate, ministrul Petru Rotaru a menționat că, Ministerul Finanțelor își manifestă toată deschiderea către propunerile și măsurile de îmbunătățire ce vin să ajute și să dezvolte mediul de afaceri. ,,Cu siguranță, instituțiile statului și businessul trebuie să conlucreze împreună, deoarece doar prin muncă comună, prin comunicare și deschidere reciprocă, atât din partea statului, cât și din partea mediului de afaceri, vom reuși să facem lucruri necesare agenților economici“, a punctat dl Rotaru.

Discuțiile pe această margine s-au finalizat cu exprimarea deschiderii pentru colaborare din partea ambelor părți, comunicarea cu mediul de afaceri rămâne a fi una dintre prioritățile Ministerului Finanțelor în procesul de elaborare a politicilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!