ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul administrativ ar putea fi modificat

12:49 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Codul administrativ al Republicii Moldova va fi modificat. Membrii Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități au aprobat astăzi raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Autorii documentului propun redenumirea legii-cadru în Cod de procedură administrativă. Potrivit notei informative a documentului, această modificare este necesară pentru ca legea să corespundă cu conținutul normativ al acesteia. Totodată, se propune specificarea documentară referitoare la mandatul avocațial, care lipsește actualmente în prevederile referitoare la procedura administrativă necontencioasă.

Prin acest proiect de lege se mai propune completarea Codului cu un articol care se referă la pretențiile referitoare la repararea de prejudicii. Astfel, justițiabilii vor avea mai multe posibilități pentru a formula pretențiile referitoare la repararea prejudiciilor cauzate prin activitate administrativă.

img23008957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!