ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a salutat decizia Comisiei Europene prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

13:53 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Salutăm decizia Comisiei Europene prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Această decizie ne determină să fim și mai hotărâți în procesul de transformare a Republicii Moldova prin reformele pe care le facem. Afirmațiile au fost făcute astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană nu este doar un viitor mai bun pentru copiii noștri, Uniunea Europeană înseamnă un prezent mai bun pentru moldoveni, înseamnă o economie puternică, sate și orașe dezvoltate, siguranță și securitate, prieteni de nădejde.

„Avem în față un drum clar, știm unde mergem - vrem să construim Moldova europeană acasă. Vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă”, a conchis speakerul.

Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

img23008967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!