ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul bulgar a procurat echipament medical pentru un centru de sănătate din Serbia

15:13 | 08.11.2023 Categorie: Externe

Sofia, 8 nov. /MOLDPRES/. Centrul de sănătate din municipiul Mali Zvornik, vestul Serbiei, a achiziționat un spirometru clinic de ultimă oră finanțat în cadrul Programului de ajutor pentru dezvoltare al Ministerului bulgar de Externe. Achiziția a fost realizată cu ajutorul Fundației Together for a Smile, transmite BTA.

Un spirometru este un aparat pentru măsurarea volumului de aer inspirat și expirat de plămâni.

Ambasadorul Bulgariei în Serbia, Petko Doikov, și alți colaboratori ai Ambasadei au vizitat Mali Zvornik în legătură cu finalizarea cu succes a proiectului. Doikov a spus că speră că proiectul va ajuta la îmbunătățirea accesului publicului la asistență medicală în municipalitate. El a adăugat că Bulgaria oferă ajutor pentru dezvoltarea Serbiei în mai multe domenii.

Primarul Mali Zvornik, Zoran Jevtic, a mulțumit Bulgariei pentru donație și a menționat că noul echipament va fi foarte util pentru centrul local de sănătate și locuitorii orașului. El a declarat că Ambasada bulgară este a treia ambasadă străină din Serbia, după misiunile Elveției și Japoniei  care finanțează proiecte în Mali Zvornik.

Pe lângă vizitarea centrului de sănătate, unde a fost demonstrat spirometrul, Ambasadorul Doikov a avut și o întâlnire la Primărie.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23008992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!