ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 3 martie 2024 vor avea loc alegeri parțiale în trei localități din țară

17:20 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În comuna Cealîc, raionul Taraclia, și în satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia se vor desfășura alegeri parțiale pe 3 martie 2024. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală (CEC) în cadrul ședinței de astăzi, informează MOLDPRES.

În aceste localități, în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, a fost înregistrat doar câte un singur concurent electoral pentru funcția de primar sau cea de consilier local desemnați doar de Partidul Politic „ȘANSĂ”. Prin dispoziția nr. 92 a Comisiei pentru Situații Excepționale a fost dispusă anularea înregistrării candidaților desemnați de către acest partid politic.

„În conformitate cu prevederile legislației electorale, alegerile parțiale se organizează în condițiile în care, în urma alegerilor locale generale, nu au fost aleși primarii sau numărul stabilit de consilieri într-o singură sau în mai multe circumscripții electorale”, a precizat CEC.

În aceste condiții, pe 3 martie 2024, vor avea loc alegeri parțiale pentru o nouă componență a Consiliului comunal Cealîc, raionul Taraclia și funcția de primar al satului Chioselia Rusă și satului Cotovscoe din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

img23009001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!