ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PCCOCS: Captură de 2 kg de droguri din Ucraina

09:10 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS și ofițerii de poliție au reținut cinci persoane, inclusiv din Ucraina, după o captură de 2 kg de droguri aduse ilegal din statul vecin, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, pe piața neagră cantitatea capturată ar valora circa 1.200.000 lei.

Cele cinci persoane reținute au vârste cuprinse 18 și 47 de ani. Patru din ei, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din sudul republicii, au fost reținuți în septembrie 2023. Recent, a fost reținut și transportatorul, cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 47 de ani. 

După ce erau transportate în R. Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram.

PCCOCS precizează că cercetările în acest caz continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!