ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fumul de la sobă

09:21 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Trei persoane inclusiv doi minori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la soba de încălzit, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat ieri în localitatea Gherman, raionul Ungheni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:00.

Conform primelor informații, o tânără în vârstă de 29 de ani și copiii acesteia, un băiat de 11 ani și altul de 6 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință. La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă, care a transportat cele trei persoane la spital. În prezent starea acestora este satisfăcătoare.

Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de îndeamnă oamenii să verifice minuțios sobele înainte de utilizare, să le curețe pentru a fi în perfectă stare de funcționare. Totodată, specialiștii recomandă persoanelor să nu obtureze canalele de ventilare și să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea.

img23009012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!