ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spital regional va fi construit la Bălți

13:05 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Republicii Moldova un credit de 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți. Parlamentul a ratificat astăzi un împrumut în acest sens, comunică MOLDPRES.

Creditul acordat de banca europeană acoperă circa 80 % din costul total al proiectului, care este estimat la 108 milioane de euro. Contribuția Guvernului Republicii Moldova se estimează la circa 21 de milioane de euro. Maturitatea maximă a creditului este de 20 de ani.

Astfel, în nordul țării, va fi construit un spital modern, cu o suprafață de 38000 de metri pătrați. Acesta va fi dotat cu 340 de paturi de spitalizare și 78 de paturi pentru prestarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu. Beneficiarii vor fi oamenii din regiunea de nord a Republicii Moldova, care vor avea acces la servicii medicale de calitate, cu echipamente moderne. Spitalul Regional Bălți va fi construit pe un teren cu suprafața de 5 hectare din extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2028.

img23009028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!