ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maria Șleahtițchi este noul membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova”

15:22 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Maria Șleahtițchi este noul membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media. Candidatura sa a fost desemnată astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Candidatura Mariei Șleahtițchi a fost selectată în urma concursului organizat de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, la care au depus dosarele două persoane.

Maria Șleahtițchi este conferențiar universitar și scriitoare. Din anul 2019 și până în prezent, ea este directorul general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Potrivit legislației, Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova” este constituit din șapte membri – trei dintre ei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției, iar patru membri sunt propuși de organizațiile societății civile. Aceștia sunt desemnați de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

img23009041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!