ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de expertiză internațională în managementul proiectelor de infrastructură strategică

16:13 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Țara noastră va beneficia de expertiză internațională în domeniul managementului proiectelor de infrastructură strategică în urma deschiderii Oficiului de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS) în Republica Moldova. Ratificarea unui acord dintre Moldova și UNOPS a fost votată de Parlament în lectura a doua, comunică MOLDPRES. 

Acordul are drept scop deschiderea Oficiului de țară al UNOPS în R. Moldova în baza rezoluției Adunării Generale ONU, precum și stabilirea condițiilor similare ca și pentru oficialii Națiunilor Unite asupra persoanelor care prestează servicii sau activităților, proprietăților, fondurilor și activelor UNOPS.

Potrivit autorităților, parteneriatul de cooperare dintre țara noastră și UNOPS va avea drept rezultat asigurarea respectării principiilor bunei guvernanțe în gestionarea proiectelor de dezvoltare regională. Pentru asta, vor fi consolidate capacitățile de utilizare eficientă a fondurilor publice și internaționale. Totodată, se va accelera procesul de integrare europeană prin implementarea proiectelor pe diferite domenii.

img23009044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!