ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Postul de șef al Inspectoratului de Stat al Muncii va deveni funcție de demnitate publică

17:10 | 09.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Funcția de director al Inspectoratului de Stat al Muncii va deveni funcție de demnitate publică. Deputații au votat astăzi în lectura a doua un proiect de lege care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorilor, elaborarea acestui proiect de lege a fost condiționată de complexitatea sarcinilor care stau în fața conducerii Inspectoratului de Stat al Muncii în perioada reformării instituției și învestirea acesteia cu noi atribuții.

„Inspectoratul de Stat al Muncii, autoritatea responsabilă de controlul de stat în domeniul muncii și sănătății și securității în muncă, este în proces de reformă. Economia informală și munca nedeclarată sunt probleme majore care afectează piața forței de muncă și sistemul de securitate socială în Republica Moldova”, se menționează în nota informativă a proiectului. 

img23009047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!