ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în Republica Moldova

17:41 | 09.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Autoritățile țării noastre, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au reușit să evacueze 36 cetățeni moldoveni, din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, către Republica Arabă Egipt, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Cetățenilor moldoveni evacuați le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor Republicii Moldova a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene. 

De la Cairo, cetățenii moldoveni, împreună cu cetățenii români evacuați au ajuns la București cu un avion pus la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Externe al României. Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, s-a aflat la București, unde a întâmpinat cetățenii noștri și i-a însoți acasă. La Chișinău, Prim Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, le-a urat bun venit și i-a asigurat pe cetățeni că autoritățile noastre îi vor sprijini în continuare. Premierul Recean a mulțumit prietenilor și partenerilor români pentru suportul și ajutorul acordat. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și misiunile diplomatice ale țării mențin o legătură constantă cu autoritățile statelor implicate în cadrul operațiunii de repatriere, inclusiv Statul Israel, Egipt, România și Ucraina, în vederea desfășurării în bune condiții a acesteia. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor din regiunea respectivă, care încă nu au furnizat informații despre prezența lor, să ia legătura cu misiunea diplomatică pentru a comunica datele lor de contact. Aceasta va asigura o comunicare continuă cu Ambasada.

img23009050

img23009050

img23009050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!