ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au fost întâmpinați, la Chișinău, de prim-ministrul Dorin Recean

17:52 | 09.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns astăzi la Chișinău, fiind întâmpinați de prim-ministrul Dorin Recean, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Persoanele au fost evacuate prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, unde au fost întâlnite de funcționarul consular al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care le-a acordat asistența necesară, inclusiv le-au fost eliberate acte de călătorie provizorii și facilitat tranzitul către Cairo. De asemenea, conaționalii noștri au fost asigurați cu alimente, produse de strictă necesitate și asigurări medicale.

Din Cairo, cetățenii moldoveni au aterizat la București cu o cursă aeriană specială, organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România. Ulterior, aceștia au ajuns la Chișinău cu transport pus la dispoziție de autoritățile Republicii Moldova.

„Ați dat dovadă de curaj în momente complicate, iar după un drum lung pe care l-ați făcut ne bucurăm că sunteți în siguranță, acasă, în Republica Moldova”, le-a spus premierul persoanelor revenite în țara noastră.

Șeful Executivului a accentuat aportul echipei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și al altor instituții naționale, implicate în procesul complex de evacuare a persoanelor. De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a exprimat recunoștință statelor partenere - România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Egipt și Israel - pentru suportul oferit acestei operațiuni.

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

img23009051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!