ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi ucraineni au fost amendați după ce au ajutat doi conaționali să intre ilegal în Moldova

09:46 | 10.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Doi cetățeni ai Ucrainei au primit amenzi de peste 130.000 lei și confiscarea câștigului ilegal de peste 100.000 lei, după ce au ajutat doi conaționali să intre ilegal în Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, bărbații condamnați prin sentința Judecătoriei Cahul au vârste de 48 și 50 de ani, cel mai  tânăr din ei fiind locuitor al municipiului Cahul de până la declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Suplimentar amenzilor și confiscării câștigului ilegal, instanța le-a interzis și desfășurarea oricărei activități de transportare a persoanelor peste hotare, pentru 5 ani, așa cum prevede legea, mai ales că cetățeanul ucrainean care nu locuiește aici avea activitate anume în acest domeniu.

Cei doi ucraineni ajunși ilegal în țara noastră au fost depistați la ieșirea din Moldova spre România, atunci când în vamă oamenii legii au observat că clienții nu aveau în pașapoarte ștampila de intrare în țară. Asta chiar dacă cei doi condamnați le-ar fi promis că vor facilita aplicarea ei ilegală, pentru suma de 350 euro de persoană, după ce primiseră și a câte 2000 euro pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina, printr-o localitate din Taraclia.

Procurorii PCCOCS anunță că de la declanșarea războiului în Ucraina, în februarie 2022, fenomenul migrației ilegale, contrabandei și al traficului de droguri în Moldova a căpătat noi proporții. În context, acuzatorii de stat vor insista în continuare pe înăsprirea pedepsei pentru combaterea fenomenului migrației ilegale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!