ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Europa al MAE al Franței

11:27 | 10.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. În marja Forumul Păcii, ministrul de externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Laurence Boone, ministru de Stat pentru Europa al Ministerului francez de Externe, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În timpul conversației, oficialii au subliniat importanța și metodele de accelerare a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în lumina recomandării Comisiei Europene de a începe negocierile de aderare cu țara noastră.

„Am reiterat faptul că Republica Moldova este pregătită să demareze negocierile de aderare în cel mai scurt timp posibil, aflându-ne în prezent într-un amplu proces de autoevaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar. Suntem angajați și într-un dialog continuu cu partenerii noștri francezi în privința recunoașterii permiselor de conducere și semnării unui acord de protecție socială. Avem și o cooperare excelentă în domeniul apărăii, Franța ajutându-ne să modernizăm armata națională. Contăm în continuare pe susținerea fermă a prietenilor și partenerilor noștri din Republica Franceză.

La fel, am exprimat recunoștința pentru participarea Ministrului de Externe al Franței, Catherine Colonna, la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurată în luna octombrie la Chișinău. Grație acestei implicări, inclusiv sprijinul generos al Franței, țara noastră a reușit să depășească numeroasele crize generate de războiul injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei și acum se va concentra asupra dezvoltării proiectelor de infrastructură pe termen lung”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

img23009065

img23009065

img23009065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!