ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat Cod galben de vânt

12:41 | 10.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Meteorologii au anunțat pentru astăzi Cod galben de vânt, valabil pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul de timp 11:00 - 20:00, se vor înregistra intensificări ale vântului sud-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să evite aprinderea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma spațiilor forestiere. „În condiții de vânt puternic, orice sursă de aprindere poate genera incendii devastatoare. Mai mult, persoanele care aleg să-și igienizeze gospodăriile, sunt rugate să nu ardă resturile menajere și vegetația uscată, deoarece orice scânteie se poate răspândi cu repeziciune”, a precizat IGSU.

Totodată, salvatorii atenționează populația să evite aflarea sub arbori și piloni electrici, dar și în zonele apropiate în cazul căderii firelor de înaltă tensiune. De asemenea, specialiștii recomandă reamplasarea autovehiculelor aflate sub copaci, în locuri sigure, în vederea evitării prăbușirii arborilor peste acestea.

În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

img23009068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!