ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la cea de-a treia ediție a Summit-ul ministerial pentru Informare și Democrație

19:19 | 10.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. La Forumul Păcii de la Paris, ministrul de externe Nicu Popescu a participat la cea de-a treia ediție a Summit-ul ministerial pentru Informare și Democrație, care a fost deschis de către ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Catherine Colonna, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În marja forumului, vicepremierul Nicu Popescu a anunțat despre aderarea Republicii Moldova la două inițiative importante - Parteneriatului pentru Informare și Democrație și Fondul Internațional pentru Mass-Media în Interes Public - un efort menit să promoveze libertatea opiniei și exprimării, precum și să asigure accesul la informații libere și credibile.

Într-un context complex și odată cu intensificare a războiului informațional, cetățenii Republicii Moldova, dar și din întreaga lume sunt expuși uneia dintre provocările cheie - dezinformarea, iar autoritățile noastre sunt antrenate în prevenirea și combaterea acestui fenomen, inclusiv prin participarea la asemenea platforme.

img23009082

img23009082

img23009082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!