ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului

11:10 | 11.11.2023 Categorie: Externe

Kiev, 11 nov. /MOLDPRES/. Două explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului sâmbătă dimineaţă, cu puţin timp înainte ca sirenele de raid aerian să sune în capitala ucraineană, care este vizată în mod regulat de rachete ruseşti, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Conform informaţiilor preliminare, apărarea aeriană a acţionat împotriva armelor balistice. Alerta continuă, rămâneţi în adăposturi", a transmis primarul oraşului, Vitali Kliciko, pe Telegram.

"Nu au fost raportate victime până acum", a adăugat el mai târziu.

Jurnaliştii AFP au văzut două linii de fum alb pe cer, probabil lăsate de două rachete ucrainene de apărare aeriană, chiar înainte de cele două explozii.

Sirenele de raid aerian au sunat apoi în capitală, ultima dată lovită de atacuri ruseşti la sfârşitul lunii septembrie.

Iarna trecută, loviturile sistematice asupra sistemului energetic al Ucrainei au lăsat în mod regulat mii de case fără încălzire.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa a desfăşurat noi sisteme de apărare aeriană furnizate de aliaţii săi occidentali, în aşteptarea unui nou val de atacuri ruseşti asupra infrastructurii sale energetice.

img23009089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!