ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că doreşte ''altceva'' decât Autoritatea Palestiniană

11:58 | 12.11.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 12 nov. /MOLDPRES/. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că doreşte ''altceva'' decât Autoritatea Palestiniană, condusă în prezent de Mahmoud Abbas, pentru a conduce Fâşia Gaza după războiul pe care îl duce pentru "eradicarea" mişcării palestiniene Hamas, relatează MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

"Nu va putea exista o autoritate condusă de cineva care, la peste 30 de zile de la masacrul (din 7 octombrie, n.red.), încă nu l-a condamnat (...). Acolo va fi nevoie de altceva. Dar, în toate cazurile, acolo va trebui să existe controlul nostru de securitate", a declarat premierul israelian în cadrul unei alocuţiuni televizate.

"Avem nevoie de un control total al securităţii, cu posibilitatea de a intra ori de câte ori dorim pentru a-i disloca pe teroriştii care ar putea apărea din nou", a insistat el.

"Nu va exista nicio autoritate civilă care să-i înveţe pe copiii săi ura faţă de Israel, ura faţă de israelieni", a precizat el.

Autoritatea palestiniană şi Israelul au fost adesea acuzate că predau violenţa şi ura sau că programele lor şcolare conţin elemente de ură reciprocă, notează AFP.

"A doua zi, Gaza va fi demilitarizată, nu va mai exista o ameninţare din Gaza la adresa Israelului. Masacrul din 7 octombrie a dovedit definitiv că orice loc care nu se află sub controlul securităţii israeliene va vedea o revenire a terorii", a continuat el.

"Acest lucru a fost verificat în Cisiordania", celălalt teritoriu palestinian ocupat de Israel, unde armata israeliană a intensificat incursiunile de la începutul războiului în centrul oraşelor aflate teoretic sub controlul exclusiv al Autorităţii Palestiniene.

Cisiordania este separată geografic de Fâşia Gaza, bombardată fără încetare de Israel din 7 octombrie ca răspuns la atacul sângeros al Hamas.

img23009097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!