ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania îşi va dubla ajutorul militar prevăzut pentru Ucraina în 2024

09:29 | 13.11.2023 Categorie: Externe

Berlin, 13 nov. /MOLDPRES/. Ministrul german al Apărării a anunţat duminică seara dublarea, la opt miliarde de euro, a ajutorului militar prevăzut iniţial de ţara sa pentru Ucraina în 2024, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Aceasta constituie un semnal puternic pentru Ucraina, care arată că nu o dezamăgim", a declarat Boris Pistorius la postul public de televiziune ARD, întrebat în legătură cu informaţiile din presa germana publicate duminică privind dublarea pachetului bugetar.

"Este un semnal important exact în momentul în care Ucraina trebuie să-şi continue lupta, în timp ce o parte din atenţia internaţională se focalizează asupra Israelului" şi a situaţiei din Gaza, a adăugat ministrul.

Creşterea acestui ajutor militar răspunde şi "experienţei pe care am avut-o anul acesta şi care a arătat că sumele prevăzute s-au epuizat rapid", a explicat oficialul german.

Guvernul german prevăzuse iniţial un pachet de ajutor, în principal în echipamente militare, în valoare de patru miliarde de euro.

Dar partidele din coaliţia guvernamentală a cancelarului Olaf Scholz tocmai au convenit asupra unei dublări. Decizia urmează să fie oficializată în cadrul unui vot joia viitoare.

De la începutul invaziei ruse, Germania a contribuit major la sprijinirea Kievului, furnizând Ucrainei aproximativ 22 de miliarde de euro în ajutor umanitar, financiar şi militar.

img23009102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!