ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert aniversar al interpretei Silvia Goncear va avea loc la Palatul Republicii

11:00 | 13.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. La Palatul Republicii va avea loc miercuri, 15 noiembrie, la ora 18.00, un concert aniversar cu genericul ”Romanța inimii mele” al interpretei Silvia Goncear, Artistă a Poporului, solistă a Orchestrei de Muzică Populară ”Folclor”, la 60 de ani de la naștere, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectatorii vor avea ocazia să audieze romanțe mai vechi și mai noi, alături de  invitații serii, soliști vocaliști și instrumentiști, care împreună cu Orchestra de Muzică Populară „Folclor” – sub conducerea dirijorului Petre Neamțu, vor umple inimile ascultătorilor cu căldură prin acordurile duioase și sentimentale.

În cadrul spectacolului vor evolua: Mihail Muntean, Artist al Poporului, Margareta Ivanuș, Artistă a Poporului, Vasile Iovu (nai), Artist al Poporului, Vasile Rusu (acordeon), Artist al Poporului, Nicolae Paliț, Artist al Poporului, Viorica Moraru, Artistă Emerită, Anatol Nunu (trompetă), Artist Emerit, Nicolae Chiper (trompetă), Diamanta Paterău, Valentina Rusu, Valentin Butucel, Raisa Bîrnaz, Alexei Digore, Ana Cebotari, Lidia Bahnaru și Andreea Tican. Prezentatoare - Rusalina Rusu.

Silvia Goncear s-a născut la 15 noiembrie 1963 în satul Tabăra, raionul Orhei. A absolvit școala din sat în 1979, Școala pedagogică din orașul Călărași (1979-1983) și Conservatorul de Stat din Chișinău, la Catedra Actori de Comedie Muzicală (1984-1989). Între anii 1983-1984 activează ca profesoară de muzică la școala nr. 1 din orașul Telenești, iar din 1989 până în 1991 ca actriță la Teatrul de Revistă  “Ginta Latină”. În 2007 a obținut Marele Premiu la Festivalul-concurs de interpretare a romanței „Crizantema de Argint”, ediția a 15-a, și în același an - Premiul Primăriei municipiului Târgoviște (România) „Octav Enigărescu” la Concursul „Crizantema de Aur” (Târgoviște). În 2008 a luat Marele Premiu la Concursul „Crizantema de Aur” (Târgoviște). În 2007 editează primul CD de romanțe cu denumirea „Romanțe Crizanteme”, acompaniată de Orchestra de muzică populară „Folclor”, dirijor și aranjor Petre Neamțu, în 2008 - al doilea CD – „Romanța Dragostei” și în 2013 - al treilea CD cu romanțe, valsuri, tangouri – „Au înflorit în toamnă merii”.

În 2013 i s-a acordat titlul onorific Artistă Emerită, iar în 2020 cel de ”Artistă a Poporului”.

img23009107

img23009107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!