ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

11:50 | 13.11.2023 Categorie: Comunicate

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește 2 misiuni de asistență a Agenției Fiscal Suedeze privind deservirea contribuabililor și schimbul internațional de informații

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) găzduiește, în perioada 13-17 noiembrie curent, 2 misiuni de asistență a Agenției Fiscale Suedeze (AFS) pe componentele ”Deservirea contribuabililor” și „Schimbul internațional de informații”. Activitățile respective au loc în contextul proiectului de cooperare între Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova și Agenția Fiscală Suedeză pentru perioada 2023-2026.

În cadrul ședinței introductive, directorul adjunct al SFS, dl Petru Griciuc a mulțumit colegilor din cadrul AFS pentru suportul constant acordat autorității fiscale și a exprimat convingerea că, acest schimb de experiență are efecte benefice asupra activității SFS pe mai multe domenii: „Avem multe de făcut împreună. Sunt bune practici care merită să fie implementate în cadrul Serviciului Fiscal de Stat”.

În cadrul misiunilor, vor avea loc discuții aferente procesului de structurare a strategiilor și documentelor conceptuale, vor fi desfășurate ateliere de lucru cu privire la Strategia de comunicare a SFS și Strategia de deservire a contribuabililor, precum și discuții detaliate despre business procesele, funcționalitatea și tehnologia Sistemului Comun de Raportare „Recepționarea informațiilor de la instituțiile financiare raportoare.

De asemenea, experții Agenției Fiscale Suedeze vor efectua câteva vizite în cadrul Direcțiilor deservire fiscală a Serviciului Fiscal de Stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!