ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de companii vor participa la Expoziția „Antreprenor Expo”

12:07 | 13.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Peste 100 de companii din diverse domenii ale economiei vor participa la cea de-a II-a ediție a Expoziției „Antreprenor Expo”, organizată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, în perioada 23-26 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Inițiată acum un an de către Moldexpo, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, expoziția are drept scop promovarea întreprinderilor mici și mijlocii, consolidarea pozițiilor acestora pe piață și încurajarea viitorilor antreprenori. Printre obiectivele evenimentului se disting stabilirea de contacte cu cumpărătorii sau furnizorii de bunuri și materii prime, extinderea parteneriatelor întreprinderilor din Republica Moldova în calitate de furnizori pentru companiile internaționale, precum și dezvoltarea dialogului public-privat între mediul antreprenorial și instituțiile statului.

La expoziție vor participa reprezentanți ai businessului mic și mijlociu din toată țara, care își vor prezenta realizările și care vor propune vizitatorilor cea mai vastă gamă de produse și servicii din domenii precum industria alimentară, industria ușoară, turism intern, mobilă, construcții, energie.

Prin multiplele oferte, expoziția se conturează, în premieră, drept un târg de servicii. O noutate a evenimentului reprezintă businessul de familie care tot mai mult se afirmă în țara noastră.

Expoziția „Antreprenor Expo-2023” reprezintă o platformă de dezvoltare a afacerilor, dar și de stimulare a dialogului cu autoritățile statului și cu infrastructura de sprijin a sectorului IMM, de informare a antreprenorilor despre instrumentele de suport oferite de Guvern și partenerii de dezvoltare. La aceasta contribuie programul conex organizat de ODA și care include seminare și activități tematice, întâlniri de afaceri dintre companii din Republica Moldova și internaționale, prezentări de programe de suport. De interes major este Programul guvernamental 373, care constituie subiectul unei mese rotunde în scopul facilitării accesului la finanțare al antreprenorilor. 

img23009111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!