ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe laboratoare și spații digitale de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți vor fi modernizate

12:21 | 13.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Studenții și profesorii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vor beneficia de condiții mai bune de instruire și muncă. Mai multe laboratoare didactice și spații digitale vor fi renovate, dotate cu mobilier, echipament TIC și materiale de instruire pentru a facilita accesul la noi resurse educaționale, transmite MOLDPRES.

Renovările sunt realizate în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a primit granturi pentru trei subproiecte în valoare totală de aproape 40 mln lei (1 milion 980 mii euro).

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” are drept obiectiv îmbunătățirea mecanismelor de asigurare a calității, finanțării și managementului învățământului superior, precum și modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ din țară pentru racordarea sistemului educațional la cerințele pieței forței de muncă. 

img23009113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!