ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul unei școli auxiliare a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru maltratarea unor copii cu dizabilități

13:46 | 13.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Directorul unei școli auxiliare a fost condamnat la opt ani de închisoare după ce pe parcursul unei perioade îndelungate de timp, aflându-se sub influența alcoolului, abuza fizic elevii acestei școli, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, în anul 2014, inculpatul i-a aplicat repetate lovituri unui minor în vârstă de 17 ani, cu scopul de a-i provoca dureri și suferințe fizice. O altă minoră, de 17 ani, a fost agresată fizic.

Același inculpat, în ianuarie 2015, aflându-se sub influența alcoolului, cu scopul de a-i cauza dureri şi suferinţe fizice unui alt minor, l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă, apoi l-a îmbrâncit.

Astfel, inculpatului i-a fost incriminată săvârșirea infracţiunii de cauzare intenţionată a unei dureri sau suferinţe fizice ori psihice, cu scopul de a pedepsi sau intimida victimele, de către o persoană publică.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din martie 2022, inculpatul a fost achitat. Urmare a apelului depus de procurori Colegiului penal al Curții de Apel Bălți, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii, fiindu-i aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a se ocupa de activitatea didactică pe un termen de 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!