ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Vitalie Drucec

13:56 | 13.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc marți, 14 noiembrie, la ora 18.30, spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art”, va oferi publicului spectacolul ”Madame Bovary” de Gustave Flaubert în regia Danielei Burlaca. Piesa e povestea tragică a Emmei Bovary, o femeie cu o căsnicie nefericită, cu un soț mediocru, cu niște amanți egoiști și prea multe iluzii romantice, căutând necontenit iubirea zugrăvită în cărți, chiar dacă trăiește lângă un bărbat anost ce nu bănuiește nimic din zbuciumul emoțional care marchează existența soției sale. La finalul spectacolului, spectatorii rămân învăluiți de misterul acestei povești care reușește să demaște imoralitatea, mărginirea, uscăciunea sufletească şi cruzimea.

Miercuri, 15 noiembrie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” organizează în Sala Mare spectacolul omagiu ”Dor de Valeriu Turea” în care spectatorii își aduc aminte și vor audia pagini din cartea "Vișinul baronului Munchausen" în lectura actorilor TNME, precum și melodii ce-i erau dragi regretatului jurnalist și diplomat, interpretate de Zinaida Bolboceanu, Mihai Ciobanu, Aliona Triboi, vor privi secvențe video și imagini foto. Printre vorbitori: Maria Șleahtițchi, Ion Hadarcă, Vasile Romanciuc, Oleg Serebrian ș.a.

În aceeași zi, la 18.30, în Sala Studio ”Valeriu Cupcea” a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju. ”O aventură tomnatică” este o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt.

img23009117

img23009117

img23009117

img23009117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!