ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o discuție cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal

13:53 | 13.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Angajamentul Republicii Moldova și al Ucrainei de a continua implementarea reformelor necesare pentru integrarea celor două țări în Uniunea Europeană a fost confirmat în cadrul unei convorbiri a prim-ministrului Dorin Recean cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii au vorbit despre o realizare importantă pentru cele două state – decizia Comisiei Europene de a recomanda ţărilor membre ale UE să deschidă negocierile de aderare pentru R. Moldova și Ucraina. În acest context, șeful Executivului de la Chișinău a felicitat poporul ucrainean pentru un pas sigur către un viitor pașnic și prosper în marea familie a Uniunii Europene.

De asemenea, părțile au discutat subiectele actuale de pe agenda comună, cu accent pe cooperarea pe segmentul energetic, de securitate, infrastructură și transport.

img23009118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!