ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Energiei a venit cu o reacție la promisiunile privind livrarea gazului ieftin în UTA Găgăuzia

14:22 | 13.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a venit astăzi cu o reacție la promisiunile privind livrarea gazului ieftin în UTA Găgăuzia, transmite MOLDPRES.

„Cred că toată lumea a înțeles că ei nu au de gând și nu au capacitate să livreze de la 1 decembrie gaz nimănui. Nicio cerere de schimbare a furnizorului care este un pas obligatoriu pentru a începe livrarea gazului, nu s-a făcut. Gaz cum n-a fost, așa și nu-i și nici nu va fi. Au făcut toată zarva asta înainte de alegeri”, a afirmat ministrul.

Victor Parlicov a adăugat că pe piața liberă a gazelor există anumite reguli care trebuie respectate. Una dintre reguli este că nu poți livra gaz într-o anumită regiune și să discriminezi consumatorii din alte regiuni, a spus oficialul.

„Pe de o parte ni se spune că gazul o să fie cu 10 lei, cu TVA, la toți consumatorii. Acum deja gata, prețul va fi 11 lei fără TVA. Au spus că o să fie la toți consumatorii, iar acum spun că încep cu instituțiile publice, dar la instituțiile publice procedura este și mai complicată”, a afirmat Victor Parlicov.

Reacția ministrului Energiei vine după ce bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a afirmat că locuitorii din autonomie ar putea achita un tarif de 10 lei pentru un metru cub de gaz.

img23009121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!