ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forţele navale israeliene au găsit încărcături explozive şi muniţii ale Hamas în mare

19:18 | 13.11.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 13 nov. /MOLDPRES/. Forţele navale israeliene au descoperit zeci de arme şi echipament militar în mare, în apropiere de Fâşia Gaza, de la începerea războiului contra mişcării islamiste palestiniene Hamas pe 7 octombrie, a anunţat luni armata israeliană, transmite DPA, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene) au menţionat că Hamas dorise să folosească armele şi explozibilii în tentativele sale de a avansa pe teritoriul Israelului. Marina militară israeliană a zădărnicit însă aceste încercări.

Unitatea pentru operaţiuni submarine a descoperit încărcături şi centuri explozive, muniţii, bărci gonflabile şi o rachetă. Încărcăturile explozive au fost ''neutralizate'', a precizat armata israeliană.

Pe 7 octombrie, aproximativ 3.000 de terorişti membri ai Hamas, mişcare palestiniană care din 2007 deţinea controlul în Fâşia Gaza, şi ai altor grupări extremiste au trecut frontiera şi au lansat un atac asupra mai multor localităţi din sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de oameni, majoritatea dintre ei civili.

Teroriştii au rupt gardul care înconjoară Fâşia Gaza şi au intrat în Israel în vehicule sau folosind parapante. Aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene masive şi ulterior a intrat cu trupe şi tancuri în enclava palestiniană.

img23009133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!