ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți judecători ar putea fi reținuți și percheziționați

11:42 | 14.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturi (CSM) s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară și a admis sesizările procurorului general interimar, Ion Munteanu, referitor la eliberarea acordului pentru efectuarea unor acțiuni de urmărire penală în privința unor judecători, comunică MOLDPRES.

Potrivit membrilor CSM, cei patru magistrații vizați în sesizările procurorului general interimar, Ion Munteanu, vor fi suspendați din funcție până la adoptarea hotărârilor definitive pe cauzele date. Hotărârea CSM se va aduce la cunoștința magistraților și a Procuraturii.

CSM a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, de supunere, aducere silită, reținere, arestare și percheziționare în privința unor magistrați în urma existenței bănuielii rezonabile privind săvârșirea mai multor infracțiuni.

Până în prezent, numele magistraților vizați în sesizări nu a fost anunțat.

img23009144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!