ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD prioritățile de cooperare

16:16 | 14.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Prioritățile pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv regional pentru Republica Moldova, Europa de Est și Caucaz al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii s-au referit la prioritățile comune pentru sporirea atractivității investiționale a țării noastre și stimularea conectivității în comerț. Au fost trecute în revistă proiectele în derulare în domeniile: energetic, financiar, buna guvernanță și economia verde.

Totodată, au fost discutate măsuri pentru stimularea investițiilor și a businessului, prin extinderea portofoliului de garanții, în contextul situației de securitate volatile din regiune. 

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul implementează în continuare reformele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a țării, cu accent pe reforma justiției, digitalizarea economică, investiții în infrastructură și realizarea măsurilor de consolidare a securității energetice.

img23009157

img23009157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!