ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii și procurorii anticorupție

18:32 | 14.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Doi judecători au fost reținuți astăzi pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii și procurorii anticorupție. Unul dintre magistrați activează în cadrul Curții de Apel Chișinău, iar cel de-al doilea în cadrul Judecătoriei Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, procurorii urmează să decidă dacă vor fi înaintate demersuri privind  aplicarea măsurii preventive sub formă de arest. „În prezent, perchezițiile sunt în curs de desfăşurare, cu detalii suplimentare vom reveni”, a comunicat instituția.

Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA), efectuează astăzi percheziții în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători. Acțiunile au loc după ce azi plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cele patru sesizări ale Procurorului General interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unor judecători.

Conform CNA, unul dintre judecători este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență. Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.

Pentru alți doi judecători, care sunt bănuiți de complicitate la trafic de influență, a fost eliberat acordul CSM pentru aceleași acțiuni de urmărire penală. Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă, fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor. Membrii CSM au anunțat că cei patru magistrați sunt de la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel.

img23009160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!