ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA va modifica tarifele la serviciile prestate de instituţie

10:36 | 15.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a organizat ieri consultări publice, cu participarea asociațiilor de producători din țară, privind aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor la serviciile prestate de instituţie. Necesitatea acestor ajustări reiese din faptul că serviciile prestate de către Agenție sunt reglementate de un ansamblu de acte normative care au suferit modificări, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, este vorba de modificarea tarifelor la serviciile prestate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor; actualizarea Nomenclatorului serviciilor prestate prin includerea unor servicii noi și excluderea altor, ca urmare a modificării legislației din domeniile de competență ale Agenției.

„Necesitatea acestor ajustări reiese din faptul că serviciile prestate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor sunt reglementate de un ansamblu de acte normative care au suferit modificări. Astfel, unele servicii nu se mai prestează și necesită a fi excluse, iar altele – de a fi incluse.  De asemenea, o problemă care justifică modificările este costul unor servicii care nu mai sunt actuale, acestea fiind stabilite anterior și necesită a fi adaptate, conform situației actuale”, indică ANSA.

Prin acest proiect, Agenția tinde să excludă neconformitățile și tratarea incorectă a unor prevederi din legislația națională.

img23009172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!