ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Bălți a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

10:45 | 15.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat, cercetat de CNA pentru trafic de influență, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cauza penală a fost pornită în perioada septembrie - noiembrie 2020 de către Centrul Național Anticorupție în baza a trei denunțuri.

Conform materialelor cauzei, persoana condamnată a comis trei fapte de trafic de influență, acceptând și primind personal de la persoanele denunțătoare mijloace bănești în suma totală de 2000 de euro și 2000 de lei, în schimbul cărora susținea că are influență asupra angajaților Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Bălți, pe care îi poate determina în vederea obținerii permiselor de conducere pentru trei persoane din nordul țării.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, iar judecarea cauzei a durat mai bine de 2 ani. Judecata a avut loc în lipsa inculpatului, deoarece este anunțat în căutare interstatală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!