ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

65 de proiecte incluse în Programul „Satul European Expres” au fost finalizate

11:58 | 15.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 65 de proiecte incluse în Programul „Satul European Expres” au fost finalizate. Datele au fost prezentate astăzi de Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Unul dintre proiecte a fost realizat în orașul Călărași, unde a fost inaugurată aleea parcului central. Lucrările au vizat reconstrucția căii de acces pietonale, care conduce spre instituțiile de menire socio-culturală, inclusiv două licee, o grădiniță și către școala primară din oraș. Ca rezultat al implementării proiectului, este asigurat accesul a peste 16 mii de locuitori către cele mai importante instituții publice.

Pentru a asigura implementarea acestei inițiative, Guvernul a alocat aproape 350 de mii de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Programul național „Satul European Expres” este o continuitate a Programului „Satul European” și a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare. Programul include în total 399 de proiecte.

img23009181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!